Opća programska oprema

Web Preglednik

Osnova je za rad i razvoj svih ostalih Web modula. Ukoliko radno mjesto ne sadrži dodatne Web module, to je klasičan Web preglednik nadprosječne funkcionalnosti.

Pozicioniranje je riješeno kao i kod Desktop Preglednika , tj. moguće je lociranje po: adresama, parcelama, objektima i opremi komunalne infrastrukture, korisnicima usluge, koordinatama, općini, naselju i slično.

Mjerenja dužina i površina iscrtava i pripadajuću poliliniju, odnosno poligon uz kojeg se upisuje izmjerena veličina.

Odabir načina iscrtavanja prostornih slojeva vezan je uz predefinirane opcije pohranjene na serveru korisnika.

Kao i kod Desktop Preglednika, rad s vektorskim i rasterskim podlogama (npr. ortofoto, geodetski nacrti različitih mjerila,...) u potpunosti je automatiziran. Koristi se i ista funkcionalnost PRoGIS Engine-a za brži prikaz rasterskih i vektorskih podloga.

Koristeći naš Web Preglednik u okruženju PRoGIS sustava, korisniku su dostupni i setovi podataka koje stvaraju ostali PRoGIS moduli (npr. evidencija kvarova, kvaliteta vode). Uz dodatak nekog od dodatnih WEB modula ( npr. za testiranje hidranata) moguće je unositi rezultate testiranja bez instalirane PRoGIS programske opreme i bez fizičke prisutnosti u lokalnoj računalnoj mreži.

Namijenjen je onim radnim mjestima koja će koristiti neki od dodatnih PRoGIS web modula ili manje zahtjevnim radnim mjestima koja nemaju potrebe za kompleksnim selekcijama i analizama. I svakako, svim onima koji će pregledavati podatke izvan računalne mreže.